HIJI CONTO HUTANG KA ALAM

OKSIGEN & RUPIAHCik urang Tanya ka urang sorangan, naha lamun eweuh tatangkalan naha bakal aya cai?

Naha bakal aya oksigen?   Pan urang dina hirup teh perlu cai jeung oksigen sanes?!

Lamun urang rek itung-itungan jeung alam, tatangkalan , sabaraha hutang urang salila hirup ???

Manusia nu normal butuh 0,5 liter  hawa / udara (SANES OKSIGEN) keur sekali sedot.

Tepatna nyaeta 450 – 500 ml hawa sakali sedot.

Oksigen jumlahna ngan 20%  tina hawa/udara anu di sedot, jadi ngan kurang leuwih

0,1 liter OKSIGEN sakali sedot .

(sumber :http://www.ambulancetechnicianstudy.co.uk/respsystem.html)

Harga 3×8 liter kaleng = 24 liter oksigen kadar kamurnian 99,5%,nyaeta £37.99

poundsterling   inggris). (Sumber: http://www.oxygenstore.co.uk/oxygen-cans/3-8-litre-cans-oxyfit-oxygen)

Lamun di rupiahkeun 1 pounds inggris = Rp.15.741,65 rupiah, jadi:  harga 24 liter oksigen

(99,5% murni)    £ 37.99 x Rp.15.741,65 =  Rp. 598.025,284

harga 1 liter oksigen 99,5% murni  : Rp.598.025,284 / 24 liter = Rp. 24.917,7202 saliterna

harga 1 liter oksigen 100% murni   : Rp. 24.917,7202 / 99.5% = Rp.25.042,9348 saliterna

Jadi, keur sakali nyeuseup (ambekan) 0,5 liter  hawa / udara (nyaeta 20% oksigen),

berarti perlu 0,1 liter oksigen

0,1 x Rp.25.042,9348 = Rp. 2.504, 29348 atawa kurang leuwih Rp. 2.500 ,- (dibuleudkeun)

Samenit urang ambekan 15 kali

JADI:

15 kali (0,1 liter oksigen) unggal menitna, berarti = 15 x Rp.2.500,- = Rp.37.500 ,-

tiap jam = Rp. 37.500 x 60 = Rp. 2,25 juta

tiap poe = 24 x Rp. 2,25 juta = Rp. 54 juta

tiap tahun (365 poe) = 365 x Rp. 54 juta = 19,71 miliar rupiah tiap tahun

Lamun umur urang ayeuna 30 tahun berarti

30 x Rp.19,71 miliar       = Rp. 591,3 miliar

TAH ETA   HUTANG   URANG  KA TATANGKALAN, KA ALAM !!!

Duh Gusti anu kagungan kaadilan….nukagungan aturan anu kagungan kasampurnaan,

hapunten nu kasuhun hampura nu kateda rumaos janten jalmi anu teu terang bales budi .

Lamun urang nyaah jeung deudeuh ka turunan, hayu babarengan urang mulai

ngamulule alam, ulah nuar tangkal sangeunahna, geura melak tangkal naon bae anu

bisa manfaat, bisa di petik hasilnya ku anak incu , turunan urang saterusna.

Wuruk kulawaga ngarah sadar pentingna ngamumule alam.

Ulah ngadon engke pageto turunan urang silih paehan gara-gara parebut kaleng

oksigen.!!!

A’udzubillahi min dzalik…!!!

One response to “HIJI CONTO HUTANG KA ALAM

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s