KAMANA ALAM NU GEMAH RIPAH LOHJINAWI ?

alam yang bersedihKAMANA ALAM NU GEMAH RIPAH LOHJINAWI ?

Ayeuna lamun urang daek merhatikeun sakuriling urang sok geura sawah geus mulai laleungitan diganti ku perumahan, mending lamun dina hateup imahna di jieun sawah mah.., leuweung tangkalna ditaluaran sangeunahna, “wadulna mah ngamanfaatkeun sumber daya alam cenah!!!” tapi teu make aturan, sangeunahna nuar tatangkalan bari teu daek melakna deui,  teu tanggung-tanggung ku jelma burung mah diduruk !!!.

Cai geus hese, hayang cai anu bersih kudu meuli, sabotol anu satengah liter hargana Rp.2.500,- hargana rek nyaruaan bensin, subhanallah !!!

Gunung-gunung dibongkaran dialaan batuna, dikoreh eusina, dibudalkeun peujitna …cul leos ditinggalkeun lamun geus beak eusina mah, gorowong hancur tah alam, euweuh tanggungjabna pisan..!!!

“Da kuring mah nuar tangkal oge atawa ngagali bahan tambang oge ditaneuh anu  sorangan, tangkal nu sorangan” bahasa ieu geus jadi alesan klasik keur ngabela diri, guminter, asa aing pang benerna !!!

Mikirkeun ngan saukur keur soranganeun jeung saayeunaeun, kilangbara mikiran baturmah, atuh-atuh mikiran anak incu jeung turunan sorangan!!!

Lamun nu model kieu diantep jaganing pageto hiji waktu geus pasti anak incu turunan urang bakal sangsara !!!

Lapisan ozone beuki ipis, alam jadi panas, tatangkalan nu nyesa paraeh, cai hese, oksigen ngurangan, kalaparan jeung  rupa-rupa panyakit geus tangtu baris datang.

Tetela bener manusa loba teu elingna, sakarep maneh !!!

Bencana longsor, kekeringan, banjir, angin puyuh, hese beas (jadi bae import !!), geus jadi kajadian anu biasa di negri urang ayeuna. Usum hujan jeung halodo geus hese di prediksi deui, patani jadi keder, patokan usum geus leungit teu puguh.

Naha ieu warisan keur anak incu turunan urang teh???

“Dan Allah menciptakan langit dan bumi dengan tujuan yang benar dan agar dibalasi tiap-tiap diri terhadap apa yang dikerjakannya, dan mereka tidak akan dirugikan. (Q.S. Al Jaatsiyah:22)”

“Dan apa musibah yang menimpa kamu maka adalah disebabkan oleh perbuatan tanganmu sendiri, dan Allah memaafkan sebagian besar (dari kesalahan-kesalahanmu).”

“Dan kamu tidak dapat melepaskan diri (dari azab Allah) di muka bumi, dan kamu tidak memperoleh seorang pelindungpun dan tidak pula seorang penolong selain Allah.” (QS. Asy Syuura, ayat 30-31).

Maha Bener Allah ku Sagala FirmanNa

oleh : A. Jimmy Maulani,SE

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s